Space Art

Leaf

Duurzaam

M-Street probeert op alle niveaus de milieubewuste kaart te trekken met o.a. haar groengevel, warmtepompen, zonnepanelen en groene producten

Watch

Self Check-In

M-Street heeft geen bemand onthaal en is volledig geautomatiseerd

Twinbed

Late check-out

Dankzij onze late check-out kan je volop genieten van het heerlijke uitgaansleven dat Leuven te bieden heeft

Cocktailglass

Levendige ambiance

M-Street bevindt zich vlak boven het gerenommeerde café De Libertad en in het midden van dé restaurantstraat van Leuven

Duster

Anti-allergie

Onze kamers zijn voorzien van kurkvloeren; een duurzame keuze waarvoor geen bomen geveld worden

SPACE ART - Van Hoeydonck

Paul Van Hoeydonck (°1925) is een Belgisch kunstenaar. Hij hield zich onder andere bezig als beeldhouwer, schilder, tekenaar, collagekunstenaar en graficus.

In 1959 exposeerde Paul Van Hoeydonck samen met Guy Vandenbranden bij de Galleria Pater in Milaan. In deze avant-garde galerie leerden Van Hoeydonck en Vandenbranden internationale kunstenaars zoals Lucio Fontana en Piero Manzoni persoonlijk kennen.

Hij is vooral tijdens de jaren 60 bekend voor zijn internationale waardering voor zijn karakteristieke Space Art. Zijn latere assemblagewerk heeft ook linken met de Pop Art en het Nouveau Réalisme. Van Hoeydoncks kunstenaarspraktijk wordt bepaald door zijn interesse in de toekomst, de utopie en het kosmische. Deze belangstelling combineert hij met zijn kennis van het verleden: Van Hoeydonck behaalde een graduaat kunstgeschiedenis aan het Kunsthistorisch Instituut in Antwerpen. Doorheen zijn hele oeuvre vinden we dan ook een wisselwerking tussen het oude en het nieuwe terug. Robots, planeten en ruimteschepen zijn terugkerende motieven. Hij gaf de planeten en de constellaties een plaats in zijn schilderijen. In 1971 werd zijn kunstwerkbeeldje ‘Fallen Astronaut’ op de maan geplaatst door de astronauten van Apollo 15. Dit is het enige kunstwerk dat zich in de ruimte bevindt. Van de ‘Fallen Astronaut’ wordt verteld dat het een hulde was aan de astronauten en cosmonauten die stierven tijdens de ‘Race to the moon’. Dit was echter niet de originele bedoeling: Paul van Hoeydonck had namelijk liever niet dat zijn maanbeeldje Fallen Astronaut werd genoemd, omdat het beeldje de gehele mensheid moest representeren, en niet enkel de omgekomen astronauten en cosmonauten. Het doel was om het beeldje rechtopstaand te plaatsen op het maanoppervlak, en niet liggend op de rug. Bovendien plaatsten CDR David Scott en LMP James Irwin van Apollo 15 nabij het beeldje het bord met daarop de namen van de destijds omgekomen ruimtevaarders.

Paul Van Hoeydonck wordt beschouwd als een ‘archeoloog van de toekomst’ met een geniale en onmiskenbare bijdrage aan de kunstgeschiedenis van de 20e eeuw.

M-illustration

Features

Air conditioning

Privé badkamer met regendouche

Koffietoestel en waterkoker

Flat-screen TV

Kluis

Air conditioning

Privé badkamer met regendouche

Koffietoestel en waterkoker

Flat-screen TV

Kluis

Minibar

Doucheproducten

Strijkijzer en strijkplank

Haardroger

Bureau