Surrealism

Leaf

Duurzaam

M-Street probeert op alle niveaus de milieubewuste kaart te trekken met o.a. haar groengevel, warmtepompen, zonnepanelen en groene producten

Watch

Self Check-In

M-Street heeft geen bemand onthaal en is volledig geautomatiseerd

Twinbed

Late check-out

Dankzij onze late check-out kan je volop genieten van het heerlijke uitgaansleven dat Leuven te bieden heeft

Cocktailglass

Levendige ambiance

M-Street bevindt zich vlak boven het gerenommeerde café De Libertad en in het midden van dé restaurantstraat van Leuven

Duster

Anti-allergie

Onze kamers zijn voorzien van kurkvloeren; een duurzame keuze waarvoor geen bomen geveld worden

SURREALISM - Dali vs Magritte

Surrealisme is een kunststroming in de moderne kunst die zich zowel uit in de literatuur, de fotografie, de beeldhouwkunst als de schilderkunst. Al is het van oorsprong een literaire stroming, het surrealisme zal vooral bekend worden dankzij schilderijen waarop de surrealisten hun fantasie zo veel mogelijk de vrije loop laten.

Zo tonen ze meestal een andere werkelijkheid, voortspruitend uit hun onbegrensde droomwereld.

De Franstalige Apollinaire, de Franse André Breton, de Duitser Max Ernst, de Catalaan Miró, de Zwitser Alberto Giacometti, de Nederlander Willem Wagenaar, de Belg Paul Delvaux, de van oorsprong Argentijnse Leonor Fini en de Mexicaanse Frida Kahlo… allemaal waren ze - minstens een belangrijke periode in hun leven - exponenten van het surrealisme.

Maar de meest gerenommeerde surrealisten zijn natuurlijk de Spanjaard Salvador Dalí (1904-1989) en de Belg René Magritte (1898-1967), van wie in 2019 de zeer succesvolle tentoonstelling ‘Dalí & Magritte: Twee iconen van het surrealisme in dialoog’ werd georganiseerd in de KMSK in Brussel.

Van Dalí zie je hier een litho van zijn wereldberoemde ‘Paar met het hoofd vol wolken’, waarvan het origineel te bewonderen is in het museum Boijmans-Van Beuningen in Rotterdam (Nederland). Het is een portret van een koppel - hijzelf met zijn vrouw en muze Gala - waar de contouren van de lijsten het dubbele schilderij vorm geven.

Wolken waren ook een steeds wederkerend onderdeel in Magritte’s leefwereld, alsook de natuur.

Daarvan getuige het werk ‘La géante’ (‘De reus’) dat hier ook hangt.

In dit schilderij zocht Magritte het kenmerkend element van een boom dat hij kon omvormen om de kijker te confronteren met een nieuwe, frisse blik op de boom: De boom werd een groot blad waarvan de steel direct in de grond werd geplant.

Magritte vond dit beeld zo effectief dat hij het tijdens zijn carrière keer op keer – zij het telkens op een licht andere manier – liet terugkeren.

Bedroom
M-illustration

Features

Air conditioning

Privé badkamer met regendouche

Koffietoestel en waterkoker

Flat-screen TV

Kluis

Air conditioning

Privé badkamer met regendouche

Koffietoestel en waterkoker

Flat-screen TV

Kluis

Minibar

Doucheproducten

Strijkijzer en strijkplank

Haardroger

Bureau