Photography

Leaf

Duurzaam

M-Street probeert op alle niveaus de milieubewuste kaart te trekken met o.a. haar groengevel, warmtepompen, zonnepanelen en groene producten

Watch

Self Check-In

M-Street heeft geen bemand onthaal en is volledig geautomatiseerd

Twinbed

Late check-out

Dankzij onze late check-out kan je volop genieten van het heerlijke uitgaansleven dat Leuven te bieden heeft

Cocktailglass

Levendige ambiance

M-Street bevindt zich vlak boven het gerenommeerde café De Libertad en in het midden van dé restaurantstraat van Leuven

Duster

Anti-allergie

Onze kamers zijn voorzien van kurkvloeren; een duurzame keuze waarvoor geen bomen geveld worden

PHOTOGRAPHY - Ramakers


Bart Ramakers is al vele jaren een internationeel gekend fotograaf, vooral bekend voor zijn naaktfotografie.

De van oorsprong Limburgse fotograaf verzeilde begin jaren 80 als student geschiedenis in Leuven en had in die periode zowat zijn vaste barkruk aan de toog van de Libertad, het illustere café dat zich beneden dit hotel bevindt.

Hij studeerde af en smeet zich in de reclamewereld, was zowat de allereerste die de digitale kopie-wereld indook, maar legde zich na een succesvolle periode toe op zijn echte passie: de fotografie.
En, noblesse oblige, uiteraard moest dat meer zijn dan portret- of landschapsfotografie.
Ramakers herwerkt klassieke mythologische en religieuze themas in het licht van de actualiteit: gendergelijkheid, klimaatverandering en solidariteit, vaak met een knipoog naar de kunstgeschiedenis.
Hij creëert zijn eigen wondere droomwerelden, waarbij hij gretig gebruik maakt van zijn kennis van geschiedenis, godsdienst, fabels, parabels, legendes,…

Zijn altijd meerlagige werken worden niet alleen tentoongesteld in diverse galerieën in Brussel, Knokke, Kuurne,... maar evenzeer in Parijs, Turijn en Monaco.

Hij werkte ook samen met kunstenaars als Panamarenko, Cecilia Paredes, Tom Herck en William Sweetlove, om er maar enkele te noemen.

Bart schildert met zijn camera en schudt daarbij de meest wilde taferelen uit zijn mouw, waarbij de acteurs van dienst zo lijken weggelopen uit alle mogelijke fantasiewerelden.
Hij maakt daarbij dan ook nog eens gretig maar toch sober gebruik van niet altijd even functioneel naakt en creëert minstens een illusie van verleidelijke sensualiteit of (h)eerlijke, stoute decadentie.

In vroegere tijden waren sommige hotels authentieke boudoirs, maar niemand kan op zulk een onovertroffen manier een boudoir zo creëren, openstellen en tonen als Bart Ramakers.M-illustration

Features

Air conditioning

Privé badkamer met regendouche

Koffietoestel en waterkoker

Flat-screen TV

Kluis

Air conditioning

Privé badkamer met regendouche

Koffietoestel en waterkoker

Flat-screen TV

Kluis

Minibar

Doucheproducten

Strijkijzer en strijkplank

Haardroger

Bureau