Pop Art

Leaf

Duurzaam

M-Street probeert op alle niveaus de milieubewuste kaart te trekken met o.a. haar groengevel, warmtepompen, zonnepanelen en groene producten

Watch

Self Check-In

M-Street heeft geen bemand onthaal en is volledig geautomatiseerd

Twinbed

Late check-out

Dankzij onze late check-out kan je volop genieten van het heerlijke uitgaansleven dat Leuven te bieden heeft

Cocktailglass

Levendige ambiance

M-Street bevindt zich vlak boven het gerenommeerde café De Libertad en in het midden van dé restaurantstraat van Leuven

Duster

Anti-allergie

Onze kamers zijn voorzien van kurkvloeren; een duurzame keuze waarvoor geen bomen geveld worden

POP ART - Keith Haring, Roy Lichtenstein & Andy Warhol

Als er vorige eeuw al één kunststroming was waarbij Rock ’n Roll de boventoon speelde, dan was het wel Pop Art. Een van de meest bekende commerciële toepassingen van het Britse Pop Art Design is zeker de uitgestoken tong die de Rolling Stones sinds 1971 gebruiken voor hun merchandising.

De beweging kenmerkte zich door het gebruik van commerciële voorwerpen uit het alledaagse leven, was de promotor bij uitstek voor massacultuur en inspireerde belangrijke kunstenaars als Reinier Lucassen en Wim T. Schippers uit Nederland en Werner Berges en Gerhard Richter uit Duitsland.

In België zijn kunstenaars als Marcel Broodthaers, maar zeker ook Paul Van Hoeydonck en Panamarenko (aan beide is ook een kamer in dit hotel opgedragen) schatplichtig aan Pop art.

De meest bekende en tot de verbeelding sprekende Pop Art kunstenaars komen echter uit de Verenigde Staten, die met Andy Warhol (1928-1987), Roy Lichtenstein (1923-1997) en later Keith Haring (1958-1990) de belangrijkste exponenten voortbracht.

Alle drie ontwierpen ze ook hoezen voor bekende muzikanten als The Rolling Stones, Elton John, Malcolm McLaren, Paul Anka, Diana Ross,…

Deze Pop art Room geeft je een kleine inzage in de leefwereld van deze iconische kunstenaars via hun ontwerpen van platenhoezen, kunstwerken, ontworpen covers en gebruiksvoorwerpen.

M-illustration

Features

Air conditioning

Privé badkamer met regendouche

Koffietoestel en waterkoker

Flat-screen TV

Kluis

Air conditioning

Privé badkamer met regendouche

Koffietoestel en waterkoker

Flat-screen TV

Kluis

Minibar

Doucheproducten

Strijkijzer en strijkplank

Haardroger

Bureau