Sculpture

Leaf

Duurzaam

M-Street probeert op alle niveaus de milieubewuste kaart te trekken met o.a. haar groengevel, warmtepompen, zonnepanelen en groene producten

Watch

Self Check-In

M-Street heeft geen bemand onthaal en is volledig geautomatiseerd

Twinbed

Late check-out

Dankzij onze late check-out kan je volop genieten van het heerlijke uitgaansleven dat Leuven te bieden heeft

Cocktailglass

Levendige ambiance

M-Street bevindt zich vlak boven het gerenommeerde café De Libertad en in het midden van dé restaurantstraat van Leuven

Duster

Anti-allergie

Onze kamers zijn voorzien van kurkvloeren; een duurzame keuze waarvoor geen bomen geveld worden

SCULPTURE - Dany Tulkens

Ze worden hoe langer hoe zeldzamer maar ze bestaan: kunstenaars die hun hele leven onverstoorbaar hun eigen ding doen, ongehinderd door modes, trends of hypes. Een reus op eenzame hoogtes uit die categorie is de in 1953 geboren Dany Tulkens; de beeldhouwer die met oogverblindend vakmanschap bronzen levenswijsheden en messcherpe spitsvondigheden aan elkaar klopt en last.

Tulkens is een beeldhouwer uit de school van Koenraad Tinel en bloedsbroeder van de onvergetelijke Roland Rens. Terwijl hij aanvankelijk met uiteenlopende materialen vorm gaf aan zijn beelden, is hij zich uiteindelijk gaan toespitsen op sculpturen van geslagen en gelast brons. Een techniek die niet vanzelfsprekend is en specifieke technische kennis en vaardigheid veronderstelt.

Zijn werken zijn een ‘taille direct’, wat inhoudt dat er van elk werk slechts één exemplaar is.

Het is ook de betrachting dat elk beeld of werk zijn eigen, unieke verhaal heeft. De werken zijn figuratieve abstracties van een alternatieve realiteit en pogen een vraag te zijn, geen antwoord. De eigenheden van de mens worden door Dany Tulkens onder de loep genomen en uitvergroot, waardoor de beelden soms lijken te baden in een irrealistische en surrealistische sfeer.

Het werk dat hier hangt, hing jaren in Café Orient op de Oude Markt hier in Leuven.

Je kan in deze stad nog andere van Tulkens’ werken ontdekken, waaronder de ‘Ballon van de Vriendschap’ op het Martelarenplein aan het Leuvense station.

In de Abdij van Park kan je op de begraafplaats een van zijn werken vinden dat hij maakte als huldiging aan wijlen kleinkunstzanger en vriend Zjef Vanuytsel, bekend van onder meer ‘De Zotte Morgen’ en ‘Houten kop’.

M-illustration

Features

Air conditioning

Privé badkamer met regendouche

Koffietoestel en waterkoker

Flat-screen TV

Kluis

Air conditioning

Privé badkamer met regendouche

Koffietoestel en waterkoker

Flat-screen TV

Kluis

Minibar

Doucheproducten

Strijkijzer en strijkplank

Haardroger

Bureau